Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au transmis într-un comunicat de presă că au dispus efectuarea urmăririi penale față de Pășcan Sabin Gavril, la data faptelor Inspector General Școlar al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, pentru infracțiuni de instigare la abuz în serviciu și luare de mită (două fapte).

Potrivit DNA, în perioada organizării examenului de bacalaureat de anul acesta, Pășcan Sabin Gavril ar fi determinat persoanele implicate în supravegherea desfășurării probei de matematică să ajute o persoană să promoveze acest examen.

În același context, inspectorul general școlar ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 3.000 euro pentru a ajuta o altă persoană să promoveze BAC-ul. Persoana care a dat mita a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție, în data de 28 iulie 2023.

În data de 14 martie 2023, Pășcan Sabin Gavril, după ce ar fi aprobat transferul unui școlar de la o unitate de învățământ la alta, ar fi pretins părinților acestuia (soliști de muzică populară) susținerea unui moment artistic, cu titlu gratuit, la un eveniment organizat de către suspect cu ocazia sărbătorilor pascale, lucru acceptat de către aceștia. Ulterior, momentul artistic respectiv ar fi fost susținut, tot cu titlu gratuit, de către o colegă a celor doi soți.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Sursă: Direcția Națională Anticorupție

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday