ANM a emis avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu, valabile pentru ziua de mâine. Codul Galben vizează toată ţară, în timp ce Codul Portocaliu va afecta 12 judeţe din Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia.

 Vineri (04 august), valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Canicula se va intensifica în Crișana și Banat, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menține ridicat întoate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice”, informează ANM.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday