Săptămâna trecută, forțele speciale au desfășurat ample operațiuni antidrog la cartelurile din trei mari state din Brazilia. În urma celei mai recente astfel de operațiuni, poliția a transmis că 10 membrii ai cartelului din Rio de Janeiro au fost uciși.

Anterior, în Sao Paulo, 14 suspecți au fost uciși de forțele de ordine în urma unei ample operațiuni care a durat cinci zile. Totodată, în statul nord-estic Bahia, 19 suspecți au fost uciși în ultimele șase zile.

Trupele speciale au arestat 58 de persoane implicate în traficul de droguri în timpul operațiunii din Sao Paulo, lansată după ce un ofițer de poliție al forțelor antidrog a fost ucis în orașul Guaruja, de pe coasta sud-estică a țării.

În total, arme și peste 385 de kg de droguri au fost confiscate de autorități. Operațiunea amplă a fost criticată de ministrul brazilian al Justiției, Flavio Dino, care a transmis că intervenția poliției nu a fost proporțională cu infracțiunile comise.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday