Decizia jurului federal a fost unanimă, deoarece, dacă nu toți jurații ar fi ajuns la consens, Robert Bowers, atacatorul de la Pittsburg, ar fi fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată. Este prima condamnare la moarte din mandatul lui Joe Biden.

Juriul l-a găsit pe bărbat vinovat pentru toate cele 63 de capete de acuzare care au decurs din atacul asupra sinagogii Tree of Life, considerat cel mai grav atac antisemit din istoria SUA.

Faza finală a procesului s-a concentrat pe acuzațiile că Bowers a comis crimele din cauza urii față de poporul evreu. Potrivit presei americane, Bowers nu a manifestat nicio remușcare cu privire la acțiunile sale.

Atacul a început în dimineața zilei de 27 octombrie 2018, când Bowers a intrat în sinagogă și a început să tragă în oameni cu o pușcă AR-15. A ucis 11 persoane cu vârste cuprinse între 54 și 97 de ani. Alte șapte au fost rănite, inclusiv cinci polițiști.

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday