Compania Municipală Termoenergetica București anunță într-un comunicat de presă că, până pe 11 august, apa caldă va fi oprită în sectoarele 1 (zonele Aviației, Floreasca, Calea Dorobanților), 2 și 3, deoarece vor fi efectuate lucrări la rețeau de termoficare. Simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona străzii Releului, cât și în căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din București.

În paralel, simultan cu intervalul în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparații și în zonele Colentina, Tineretului și Calea Călărașilor.

Compania mai preciează că “ulterior finalizării lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondați CTE Sud la alimentarea din CTE Progresu. O parte din consumatorii alimentați de CTE SUD vor fi arondați la CT Titan. Manevrele tehnice se vor derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi gradul de uzură tehnică foarte mare a conductelor, care îngreunează efectuarea operațiunilor desfășurate”.

Potrivit comunicatului, la Căminul Releului, unde au fost începute lucrări de imporanță majoră, vor fi remediate:

• zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată;

• zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată);

• zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm;

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday