Potrivit FT, în cadrul unei conversaţii telefonice din mai, miliardarul Harold Hamm, finanţator republican, l-a îndemnat pe Donald Trump să renunțe la candidatura sa pentru Casa Albă şi să susţină, în schimb, un alt candidat. Hamm i-a explicat că partidul are nevoie de un candidat care să nu fie cuprins de haos” având în vedere numeroasele anchete cu care se confruntă. În 2016, Donald Trump a luat în considerare să-l numească pe Harold Hamm secretar al Energiei.

În ciuda îndemnului lui Harold Hamm, mai multe sondaje recente arată că Trump are un avans uriaș la nivelul Partidului Republican. Fostul președinte ar obține 54% dintre voturi, fiind în fața tuturor celorlalți candidați din partid. 

O persoană familiarizată cu situația a declarat că Hammi-ar putea oferi lui Donald Trump un posibil sprijin, însă nu a susținut încă niciun candidat la președinție”. Totuşi, într-o declarație de săptămâna trecută făcută pentru FT, Hamm a lăsat să se înțeleagă că, dacă Donald Trump ar mai candida totuși, l-ar susține în alegerile generale, motivând că va susține pe oricine se va opune candidaturii lui Joe Biden“. Miliardarul a adăugat: “Ai nevoie de cineva care ar putea fi acolo timp de opt ani pentru a repara daunele făcute de Administrația Biden“.

Hamm a criticat în repetate rânduri strategia energetică și climatică a Administrației Biden, spunând că aceasta a restricționat forajul de petrol și gaze, deși producătorii, inclusiv Continental Resources (pe care Hamm a preluat-o anul trecut) au raportat profituri uriașe de la invazia Rusiei în Ucraina.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday