Ministerul rus al Apărării pretinde într-un comunicat de presă, preluat de agenția Tass, că “noaptea trecută, forțele armate ucrainene au încercat fără succes să atace cu trei drone navele navele de patrulare Serghei Kotov și Vasili Bikov ale Flotei Mării Negre, care monitorizau rutele de navigație în partea de sud-vest a Mării Negre, la 340 de km sud-vest de Sevastopol”.

Potrivit ministerului rus, atacul a fost respins, iar toate cele trei drone navale au fost distruse de apărarea navelor rusești, iar acestea continuă să își desfășoare activitatea în Marea Neagră.

Navele Serghei Kotov și Vasili Bikov realizează, în primul rând, misiuni de patrulare, monitorizare și protecție în Marea Neagră. Șase astfel de nave fac parte din Flota Rusă din Marea Neagră. Presa rusă mai scrie că, pe 25 iulie, ucrainenii au mai încercat, tot fără succes, să atace nava Serghei Kotov, folosind două drone navale.

Ostilitățile în zona Mării Negre au escaladat ca urmare a retragerii Rusiei din acordul de export al cerealelor ucrainene. Ultimul atac a avut loc la două zile după ce Rusia a sărbătorit ziua marinei. Luna trecută, drone naval au lovit podul din Crimeea, ucigând două persoane și declanșând o serie de atacuri din partea Moscovei asupra sudului Ucrainei. Kievul nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Surse: The Guardian, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday