Autobuzul turistic Alsa s-a răsturnat pe drumul dinspre Lacurile de Covadonga, în Parcul Național Picos de Europa, din nordul Spaniei. Vehiculul a plonjat pe un deal, de unde s-a rostogolit de cel puțin două ori, până când a rămas suspendat pe o parte, într-o zonă de câmp. Autorităţile nu cunosc cu exactitate cauza incidentului, la momentul actual.

Potrivit Guardia Civil, majoritatea pasagerilor s-au putut autoevacua. Cel puţin trei persoane adulte sunt grav rănite (au suferit politraumatisme), din cauză că nu purtau centură de siguranţă, şi au fost transportate la spital cu elicopterul. Alte şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre cei răniţi nu se numără copii.

Potrivit Alsa, compania operează pe acest traseu timp de 18 ani şi dispune de “cei mai experimentați șoferi, cu pregătire specifică în conducerea pe drumuri de munte”

Surse alternative: El Pais, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday