UPDATE. Poliția a declarat că explozia a fost produsă de un atacator sinucigaș care și-a detonat vesta cu explozibili aproape de scena unde mai mulți oficiali ai partidului se adresau celor circa 500 de participanți la miting. Potrivit aceleiași surse, ISIS, care operează în Afganistan și este un inamic al talibanilor, ar putea fi în spatele atacului. Atentatul nu a fost până acum revendicat.

Știrea, în forma inițială

O explozie puternică s-a produs la un miting al partidului islamist Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI), în districtul tribal Bajaur. O operațiune de salvare este în desfășurare, iar serviciile de urgență, citate de BBC spun că au fost identificate 35 de cadavre, dar sunt peste o sută de răniți iar bilanțul morților probabil va crește în orele următoare. Poliția încă nu a confirmat cauza exploziei, dar Sky News vorbește despre o bombă.

Imaginile transmise de televiziunile locale arată numeroase ambulanțe care transportă răniții la spitale, dar acestea sunt depășite, iar persoane grav rănite așteaptă ajutor pe holurile clinicilor.

Surse: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday