Atacul a avut loc la ora 4 dimineața și, potrivit Ministerului rus al Apărării, prima dronă a fost doborâtă de antiaeriană înainte de a ajunge deasupra Moscovei, iar celelalte două au fost bruiate prin mijloace electronice și s-au prăbușit în clădiri de birouri din cartierul de afaceri. Totuși, una dintre filmări arată o explozie puternică la baza unei clădiri.

A doua clădire lovită, un turn cu 50 de etaje, pare a avea într-adevăr pagube minore, la nivelul unuia dintre ele. Ferestrele din jur nu sunt sparte, ceea ce sugerează că drona a intrat prin geamuri fără a exploda.

Primarul Moscovei a declarat că există o singură persoană rănită, un paznic al uneia dintre clădiri. Traficul aerian pe aeroportul Vnukovo din Moscova a fost suspendat pentru mai multe ore.

Nu este primul atac de acest fel asupra capitalei ruse, Ucraina dezvoltându-și propriile drone cu rază lungă. Pe de altă parte, incodentul pune din nou într-o situație jenantă antiaeriena rusă, incapabilă să detecteze și să doboare astfel de aparate înainte ca ele să ajungă în spațiul capitalei ruse. Nu există dovezi video sau de alt fel ale celei de-a treia drone, pe care Armata Rusă susține că a doborât-o în suburbiile Moscovei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday