Casa Albă a anunțat furnizarea de armament, în valoare de 345 de milioane de dolari, ca primă tranșă dintr-un stoc de un miliard de dolari, aprobat de Congres, pentru consolidarea apărării Taiwanului.

Administrațiile succesive ale SUA au aprobat vânzarea de arme către Taiwan, dar acum este prima dată când acestea sunt furnizate direct, prin mecanismul pus la dispoziția Administrației Biden (PDA), același prin care SUA trimite armament în Ucraina.

Comunicatul Casei Albe nu precizează ce fel de armament vor furniza SUA Taiwanului, dar un oficial citat de presa americană a spus că este vorba în special de capacități antiaeriene.

Financial Times a raportat recent că SUA, Taiwan și Japonia au convenit că vor împărtăși, în timp real, informații culese de dronele MQ-9 Sea Guardian, pentru a avea “o imagine operațională comună”, mai exact pentru a urmări mișcarea navelor de război, aviaonelor și submarinelor chineze ce operează în jurul insulei.

Sursă alternativă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday