Pentagonul anunță oficial, vineri după amiaza, că Departamentul de Stat al SUA a aprobat achiziția de către Guvernul României a 16 vehicule amfibii de asalt (AAV), varianta pentru personal, la care se mai adaugă trei AAV-uri, varianta de comandă, și două AAV-uri varianta de recuperare. Pe lângă acestea, Armata Română va primi mitraliere grele (calibrul 50), precum și cinci 5 mitraliere M240B de 7,62 mm. În tranzacție sunt incluse, de altfel, lansatoare de grenade MK-19, sisteme cu vedere termică, piese de schimb, echipamente de sprijin, care includ kituri pentru misiuni speciale, și alte elemente conexe de sprijin pentru programe și logistică. Costul total estimat al tranzacției este de 120,5 milioane de dolari.

“Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat al NATO, care reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa. Este vital pentru interesul național al Statelor Unite să ajute România să dezvolte și să mențină o capacitate de autoapărare puternică și pregătită”, se arată în comunicatul Defense Security Cooperation Agency, o agenție din cadrul Pentagonului.

Comunicatul mai arată că achiziția va îmbunătăți capacitatea României de a se apăra de “amenințări actuale și viitoare”, iar Armata Română nu va avea dificultăți în a folosi aceste echipamente și servicii. 

Comunicatul Defense Security Cooperation Agency

Sursă Foto: Kamchai Charoenpongchai | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday