Marcel Ciolacu a declarat astăzi că la azilul din județul Mureș s-au efectuat controale timp de o lună, ultima inspecție având loc chiar înainte cu câteva zile înainte, fără a fi raportată vreo problemă. “Eu astăzi am avut o discuție cu ministrul de Interne și am dispus eliberarea din funcție a prefectului și a subprefectului județului Mureș. Atâta timp cât eu am dispus ca prefectul să observe aceste controale, este normal să urmărim acest demers“, a declarat premierul.

În același timp, Marcel Ciolacu a vorbit și despre eficiența instituțiilor care au efectuat controalele: “Luni vom avea o întâlnire pentru a găsi modificările legislative astfel încât să avem o soluție până la 1 august. Vom veni apoi cu o lege, pentru a avea o altă instituție. Consider că anumite instituții trebuie desființate, pentru că nu și-au dovedit utilitatea“. Premierul a dat de înțeles și că pedepsele pentru astfel de infrațiuni ar putea fi înăsprite: “Am dat spre analiză în ceea ce privește pedepsele pentru astfel de lucruri. Trebuie să facem o analiză foarte clară și, dacă va trebui să modificăm Codul Penal în acest sens, să venim cu o soluție“.

Anterior, Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a declarat căau existat trei controale la Centrul de îngrijire şi asistenţă din judeţul Mureş, unde mai mulți bătrâni au fost găsiți în subsolul unui azil, cazaţi printre grămezi de moloz, pe saltele murdare şi în stare de malnutriţie, însă nu de inspectori ci de un ONG care a căutat și în dependințe și subsol, nu numai partea supraterană a clădirii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday