Mașinile Ford F-150 ce au fost rechemate sunt cele fabricate din 2021 și până în 2023, potrivit unui document depus la National Highway Traffic Safety Administration. 

Conform explicației oferite de Ford, problemele au apărut în special la mașinile echipate cu un singur sistem de evacuare și sunt determinate de contactul cu puntea spate, care poate deteriora cablurile, provocând activarea neașteptată a frânei de mână electrice.

Producătorul auto a declarat că a primit 918 cereri de activare a garanție pentru probleme legate de sistemul de cabluri al mașinilor, în America de Nord. Dintre acestea, 299 au fost legate de probleme legate de frâna de mână. În 19 dintre cazuri, aceasta s-a activat chiar în timp ce mașina se deplasa. 

Totuși, Ford a declarat că nu au fost raportate accidente cauzate de această defecțiune, care urmează să fie remediată prin instalarea unei curele de protecție, a unei bande adezive sau înlocuirea cablurilor, acolo unde este cazul.

Sursă: Reuters

Sursă Foto: Jonathan Weiss | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday