Divizia financiară a Sony a transmis că vânzările de console PlayStation 5 au depășit recent peste 40 de milioane de unități, în ciuda “provocărilor fără precedent cauzate de pandemia de Covid” și a blocajelor lanțurilor de aprovizionare. Microsoft, principalul competitor al Sony în materie de console, a încetat de mult timp să mai publice raportul de vânzări ale consolelor sale. Cu toate aceastea, la sfârșitul lunii trecute, compania a dezvăluit la un eveniment din Brazilia că, în total, peste 71 de milioane de utilizatori folosesc consolele Xbox Series X și Xbox Series S. Ambele au fost lansate în luna noiembrie 2020, la fel ca și PlayStation 5.

Numărul de console livrate în primul trimestru al anului a depășit 6,3 milioane de unități. Spre comparație, în aceeași perioadă din 2022, compania a vândut doar două milioane de console PlayStation 5.

Un mare plus pentru generația PS5 a fost gama noastră de accesorii. În ultimii doi ani și jumătate, am dezvăluit noi modalități prin care utilizatorii își pot personaliza experiența. Am dezvoltat o gamă de culori pentru controlerul wireless DualSense și pentru husele console. Aceste accesorii s-au dovedit a fi foarte populare, având în vedere că utilizatorii doresc ca consolele să le reflecte gusturile”, a transmis compania.

Conglomeratul japonez de tehnologie și divertisment se așteaptă să livreze peste 25 de milioane de console PS5 în acest an, ceea ce ar reprezenta un record pentru orice dispozitiv PlayStation lansat până acum.

Surse: Sony, The Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday