Informaţia este furnizată de ziarul financiar Nikkei Asia, care a aflat că este vorba despre tehnologia GPT-4, modelul lingvistic de mari dimensiuni, care susține capacitatea de interacțiune de tip uman. Urmează să fie testată din toamnă, iniţial în sarcini precum pregătirea unor procese verbale, întocmirea unor drafturi și analiza statisticilor guvernamentale, iar apoi va fi extinsă la nivelul ministerelor.

Noua agenție digitală a Japoniei plănuiește să investească, într-o primă fază, aproximativ două milioane de dolari pentru a utiliza tehnologia timp de un an, urmând ca apoi să extindă treptat în administrația publică utilizarea inteligenței artificiale. 

Inițial, arată Nikkei, oficialii guvernului au exprimat îngrijorări legate de problemele de securitate, având în vedere că motorul de inteligență artificială ar fi mutat în afara Japoniei informații guvernamentale pentru a putea fi procesate. Pentru ca sistemul să gestioneze confidenţialitatea acestora, Microsoft a instalat echipamente cu putere mare de procesare la centrele sale din Tokyo și Osaka, astfel încât AI-ul furnizat guvernului japonez să lucreze de facto în interiorul țării. 

De asemenea, Microsoft trebuie să îmbunătățească acuratețea sistemului în limba japoneză, care a fost dintotdeauna un punct slab. 

Sursa: Nikkei Asia

Foto: Imtmphoto | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday