Furtunile au doborât 6 stâlpi și 117 copaci care au căzut pe carosabil, peste autoturisme și clădiri. De asemenea, pompierii au efectuat intervenții și pentru scoaterea apei din 7 beciuri, o anexă, 2 subsoluri de bloc și 2 străzi. În urma fenomenelor meteo 9 case, 16 blocuri și 18 autoturisme au fost avariate.

IGSU precizează și că bilanțul cuprinde și 4 persoane care și-au pierdut viața. Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în județele Botoșani și Caraș-Severin, în timp ce o alta a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în județul Alba.

Aceste situații înregistrate la nivel național reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa acestora s-a intensificat în ultima perioadă, informează IGSU. 

IGSU transmite populației să țină cont de recomandările autorităților, să respecte măsurile și avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacție.

Sursă Foto: Moruzx | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday