Managerul programului Stației Spațiale, Joel Montalbano, a declarat că nici astronauții și nici stația nu s-au aflat în pericol și că sistemele de rezervă au preluat controlul pentru a restabili comunicațiile, o oră şi jumătate mai târziu. “Nu a fost o problemă la bord, ci pur și simplu una la sol”, a explicat acesta.

NASA are un centru de control de rezervă, la câțiva kilometri distanță de Houston, pentru cazul unei avarii majore, în care echipa de coordonare de la sol ar trebui evacuată din sediul principal. Totuși, deoarece luminile și aerul condiționat încă funcționau la momentul incidentului de marți, operatorii de zbor au rămas la centrul de control din Houston. Joel Montalbano a declarat că vor lua acest incident drept o oportunitate de a înțelege mai bine ce s-a întâmplat și de a învăța din asta”.

La momentul penei de curent, echipajul din spațiu efectua lucrări de modernizare a stației și a fost informat despre incident 20 de minute mai târziu.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday