Rezerva Federală spune că SUA încă se confruntă cu o creștere mare a prețurilor de consum, în condițiile în care șomajul scăzut indică faptul că economia nu este afectată de scumpirea banilor. Dobânda de referință, care în SUA este acum cuprinsă între 5,25% și 5,5% ajunge astfel la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.

“Comitetul Federal va continua să evalueze informații suplimentare și implicațiile acestora pentru politica monetară”, se arată în comnicatul FED, despre care Reuters remarcă că lasă deschise opțiuni pentru noi creșteri de dobândă la ședința de peste două luni.

În iunie, Fed a spus că își va continua măsurile până la atingerea unei ținte de inflație de 2%. Cum măsura era așteătată, ea nu a produs o schimbare substanțială a cursului dolarului, care în ultima săptămână s-a apreciat ușor față de euro.

Reuters mai arată că “este de așteptat ca SUA să raporteze mâine o creștere economică anuală de 1,8%, în al doilea trimestru”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday