Procurorii informează că, din anul 2022, mai mulți inculpați, cetățeni români străini, s-au constituit în patru grupuri infracționale, având ca scop principal adăpostirea în locaţii aflate pe teritoriul României, şi ulterior transportarea grupurilor de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în schimbul unor sume de bani și bunuri materiale.

Au fost  interceptate și oprite aproximativ 40 de transporturi ilegale, în care au fost identificaţi peste 800 de migranţi ce intenţionau să treacă ilegal din România spre alte state din Uniunea Europeană.

Totodată, prin rechizitoriile întocmite în cele patru cauze penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, Biroul Teritorial Arad și Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus  trimiterea în judecată a 80 de inculpați (64 în stare de arest preventiv), fiind încheiate și 7 acorduri de recunoaștere a vinovăției.

 

Sursa foto: Radek Procyk | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday