Kevin Spacey, în vârstă de 64 de ani, a fost pus sub acuzare de autoritățile britanice pentru nouă capete de acuzare pentru agresiune sexuală împotriva a patru bărbați. De asemenea, actorul a fost acuzat și că a forțat o persoană să întrețină “activități sexuale fără consimțământ“. 

Jurații, opt bărbați și trei femei, au decis că acuzațiile nu sunt reale. La momentul pronunțării verdictului, Spacey a izbucnit în lacrimi. Presupusele incidente pentru care actorul a fost acuzat ar fi avut loc în Marea Britanie, între 2004 și 2013.

În urmă cu un an, Serviciul Procuraturii Coroanei (CPS) a anunțat că pe numele actorului Kevin Spacey, în vârstă de 62 de ani, au fost deschise patru dosare penale pentru agresiune sexuală.

Spacey a devenit cunoscut pentru roluri din filme celebre precum Seven, LA Confidential, American Beauty și Baby Driver, precum și în serialul Netflix House of Cards. A câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în American Beauty, respectiv cel mai bun actor în rol secundar în The Usual Suspects.

Pe baza unor acuzații similare, Spacey a fost exclus din serialul House of Cards și obligat să plătească despăgubiri de 31 de milioane de dolari către producătorul serialului. Actorul și regizorul american a declarat în tribunal că acuzațiile împotriva sa nu sunt fondate, iar incidentele, dacă au avut loc, au fost cu consimțământ.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday