Operațiunea “FLASH-WEKA” a Interpol, în colaborare cu Afripol, s-a desfășurat în două etape, în perioada mai-iunie, pentru a destructura grupurile infracționale care stau la baza traficului de persoane și de migranți în Africa, dar și în alte țări din afara continentului. 

Investigațiile polițiștilor internaționali a arătat că rețelele de trafic de persoane și de migranți se foloseau de platformele de e-commerce, precum Q.Net, pentru a găsi victime. Polițiștii au identificat astfel de rețele în Burkina Faso, Camerun, Coasta de Azur, Ghana, Noua Guinee și Mali. În alte două cazuri, traficanții de persoane au ademenit victimele în aceste țări cu promisiuni false de înscriere la academii de fotbal profesionist.

Multe dintre cazurile investigate de Interpol au implicat victime din Asia, în special Bangladesh, India, Pakistan și Sri Lanka. În Angola, șapte femei din Vietnam, recrutate online de traficanți prin promisiuni false de angajare în hoteluri și saloane de înfrumusețare, au fost salvate. Traficantul, tot din Vietnam, le forța să se prostitueze. În Irak, autoritățile au arestat nouă persoane pentru trafic de organe.

În total, 1.062 de persoane din 54 de țări au fost arestate, 2.731 de migranți au fost preluați de forțele de ordine, iar 823 de victime ale traficului de persoane au fost salvate. Polițiștii internaționali au confiscat 801 de obiecte afiliate rețelei (arme, vehicule etc.). 

Potrivit Organizației Internaționale a Muncii a ONU, numărul lucrătorilor migranți, definiți ca persoane care migrează pentru a se angaja, a fost de aproximativ 169 de milioane la nivel mondial în 2019, reprezentând peste două treimi din migranții internaționali. Peste două treimi din totalul lucrătorilor migranți se găsesc în țările cu un nivel ridicat al veniturilor.

Sursa: Interpol

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday