O geamandură din Manatee Bay, Florida Keys, pe coasta Oceanului Atlantic, a înregistrat luni o temperatură de pe 37,8 grade Celsius, între orele 17 și 22, cu un vârf de 38,3 grade, la o adâncime de 1,5 metri. Deși toate geamandurile din zonă au înregistrat temperaturi similare, autoritățile americane au preferat să facă verificări suplimentare pentru a certifica funcționarea corectă a acestora, deoarece apa mării este în această perioadă mai caldă, în medie, cu 2,7 grade Celsius decât de obicei.

Deși nu există un set complet de înregistrări istorice, se estimează că cele mai calde ape ale oceanului planetar sunt în zona kuweitiană a Golfului Persic, care face parte din Marea Arabiei și Oceanul Indian. Recordurile de temperatură înregistrate acolo sunt însă de 37,6 grade Celsius, iar încălzirea Atlanticului peste aceste valori este surprinzătoare pentru cercetători.

Autoritatea pentru Oceane a SUA a emis un comunicat care arată că “valul de căldură marin din Florida de Sud ar putea avea un impact asupra ecosistemelor marine sensibile din regiune, așa cum ar fi coloniile de corali”, iar furtunile tropicale, al căror sezon debutează în curând ar putea deveni mai puternice din cauza temperaturilor ridicate ale mării.

Nu numai Florida înregistrează recorduri de temperaturi ale apelor marine. De fapt, acestea sunt bătute lună de lună încă din aprilie, dar înregistrarea de luni din Florida este cea mai mare din oricare lună a anului.

Sursă alternativă: The Guardian

Foto: Sergey Chernyaev | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday