UPDATE, ora 23.40. Incendiul a fost lichidat.

UPDATE, ora 23.20. Un comunicat al Ministerului Sănătății arată că incidentul a intervenit după o pană de curent, în toată zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu. Spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră, iar în momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

“Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați și a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe până la rezolvarea situației”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că pompierii intervin, marți seara, pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (un transformator), care s-a propagat la două autoturisme din curtea Spitalului Robanescu. “Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajari de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital”.
Centrul de Recuperare Robănescu a fost evacuat, 110 copii fiind mutați în Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere.

Intervin opt mașini de pompieri și două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, descarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospeciala cu azot și două ambulante SMURD.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday