Potrivit Reuters, Departamentul de Educație al SUA investighează dacă Harvard discriminează rasial, favorizând candidații care au legături cu donatorii și cu alumnii (absolvenții din generațiile anterioare). Biroul pentru Drepturi Civile al Departamentului (care este echivalentul Minitserului Educației) a deschis ancheta în urma unei plângeri depuse la începutul acestei luni de trei grupuri pentru drepturile civile, care au susținut că preferința Harvard pentru candidații “moșteniți” face ca studenții albi să fie favorizați. Potrivit plângerii, aceștia au de până la șapte ori mai multe șanse de a fi admiși la prestigioasa universiate americană, ceea ce face ca aproape 70% dintre studenți să fie albi.

Un purtător de cuvânt al Harvard a declarat că școala Ivy League din Cambridge, Massachusetts, revizuiește aspectele politicilor sale de admitere pentru a se asigura că va avea un corp divers de studenți. Recent, Curtea Supremă a SUA a decis că asigurarea unor locuri pentru tinerii care nu sunt albi încalcă Constituția.

Departamentul de Educație, printr-un purtător de cuvânt, a confirmat că a avut o investigație deschisă în temeiul Legii privind drepturile civile din 1964, care interzice discriminarea rasială pentru programele care primesc fonduri federale.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday