Update: Ministerul grec al Apărării a confirmat că doi piloți ai Forțelor Aeriene grecești au murit când avionul lor s-a prăbușit în timp ce lupta cu incendiile pe insula Evia. Aceștia aveau 34, respectiv 27 de ani.

Știrea în formă inițială: Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în timpul unei intervenții pe insula Evia. Cei doi piloți de la bord sunt dați dispăruți.. Posturile de televiziune din Grecia relatează că este vorba despre o aeronavă Canadair. Pe rețelele de socializare circulă videoclipuri cu avionul de stingere a incendiilor, care a pierdut brusc din altitudine și s-a prăbușit.

Un avion grec Canadair cu cel puțin două persoane la bord s-a prăbușit în apropiere de Platanisto”, un sat din Evia, a transmis un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri. Cei doi piloți sunt dați dispăruți.

Amintim că în Grecia au izbucnit 125 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore, principalele focare fiind pe insulele Rodos, Corfu și Evia. Vânturile puternice alimentează incendiile și îngreunează eforturile de combatere și lichidare a acestora. În Grecia se află și 130 de pompieri români.

Incendiile de vegetație au făcut ravagii, pe fondul temperaturilor caniculare, forțând evacuări în masă în mai multe locații turistice, inclusiv pe insulele Rodos și Corfu.

Surse alternative: Bloomberg, Barron’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday