Potrivit unei estimări a Fitch, o agenție de rating, trezoreria va cheltui 110 miliarde de lire cu dobânzile, în 2023. Financial Times explică faptul că aproximativ un sfert din datoria guvernamentală a Regatului Unit este sub forma așa-numitelor obligațiuni indexate, ale căror plăți fluctuează în funcție de inflație. Italia este țara cu a doua cea mai mare pondere a obligațiunilor sale legate de inflație, cu 12%, în timp ce majoritatea țărilor au un procent mai mic de 10%.

“Am avut un șoc inflaționist foarte mare, care afectează negativ finanțele publice, iar acesta este, evident, un factor cheie al ratingului de credit suveran”, a declarat Ed Parker, șeful global al departamentului de cercetare de la Fitch.

Agenția și-a reiterat în iunie perspectiva negativă a ratingului de credit dublu A minus al Marii Britanii, argumentând că este din cauza “datoriei publice în creștere a Regatului Unit și a  perspectivelor incerte de consolidare fiscală”.

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday