Aeroportul din capitala Siciliei va rămâne închis pentru câteva ore, a declarat operatorul acestuia, în timp ce pompierii încearcă să stingă un incendiu major dintr-o zonă din apropiere, care a perturbat și traficul rutier și feroviar local. Ultimul incident se adaugă unei serii de evenimente nedorite, în vârful sezonului turistic. Principalul aeroport al insulei, Catania, al cincilea ca mărime din Italia, a fost închis săptămâna trecută din cauza unui incendiu într-o clădire a terminalului și a fost redeschis doar pentru câteva zboruri.

Un val de căldură a lovit sudul Europei, ceea ce a cerscut riscul de incendii și decese. În unele părți din estul Siciliei, temperaturile au urcat, luni, la 47,6 Celsius, aproape de recordul de 48,8 Celsius, înregistrat pe insulă în urmă cu doi ani.

Marți, autoritățile din Italia au emis Cod Roșu de caniculă în 16 orașe. Printre acestea se numără Palermo și Catania, unde întreruperile de alimentare cu energie electrică și apă, pe care oficialii locali le-au pus parțial pe seama căldurii, au fost frecvente în ultimele zile.

Între timp, în Milano, peste noapte, o furtună a smuls acoperișuri și copaci, ceea ce a dus la blocarea de drumuri și perturbarea traficului. Două femei au fost ucise, luni și marți, în provinciile Monza și Brescia, după ce au fost strivite de copaci căzuți.

Sursă: Reuters

Sursa foto: @333flaa | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday