Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile locale mențin avertizările privind riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație (gradul 5) pentru întreg teritoriul țării, pe fondul codului roșu de caniculă (25-27 iulie 2023).

Totodată, având în vedere că din cauza condițiilor meteo extreme, pe teritoriul elen au loc mai multe incendii de vegetație (în Insulele Rodos, Corfu, Evia, Peninsula Peloponez-Corint), Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în această perioadă în Grecia să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Ministerul mai recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică și reamintește că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday