Financial Times citează un sondaj realizat în rândul managerilor care arată că în iulie declinul Zonei Euro s-a adâncit brusc și neașteptat, cu un procent mult mai mare decât cel anticipat de sondajul Reuters de luna trecută. Serviciile încă sunt în creștere, pentru că este activitate estivală, dar aceasta este mult mai frânată decât de obicei.

Acest sondaj “ridică temeri privind o potențială recesiune în economia europeană, după două trimestre de contracție ușoară” și poate influența o decizie a BCE de a majora în continuare dobânda de referință.

Economia Marii Britanii încetinește, de asemenea, brusc, potrivit unui sondaj separat publicat luni, care a arătat că indicele activității comerciale este acum la minimul ultimelor șapte luni.

“Economia zonei euro se va muta probabil și mai mult în teritoriul de contracție în lunile următoare, pe măsură ce sectorul serviciilor continuă să-și piardă avântul. Există o probabilitate crescută ca economia germană să intre în recesiune în a doua jumătate a acestui an”, a comentat pentru FT Cyrus de la Rubia, economist șef la Hamburg Commercial Bank.

FT remarcă faptul că “scăderea cererii a declanșat cea mai puternică scădere a comenzilor industriale din 2009 și până acum, în timp ce sectorul serviciilor a suferit prima scădere a comenzilor din ultimele șapte luni. Deși numărul locurilor de muncă continuă să crească, este cel mai lent ritm din ultimii doi ani”.

Sursa: FT

Sursa foto: Jyothi | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday