Update: Președintele Iohannis a postat un mesaj pe Twitter prin care condamnă ferm atacul rusesc asupra localitaților ucrainene din apropierea României. ”Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a scris acesta.


Exploziile s-au produs luni, la primele ore ale dimineții, și au fost vizibile și din România. Pe rețelele de socializare românești și ucrainene au fost postate mai multe videoclipuri care par a arăta drone care cad peste portul Reni, aflat peste Dunăre de Galați.

În zilele trecute, Rusia a bombardat puternic Odesa, vizând tot infrastructura portuară. După expirarea acordului privind exportul de cereale, săptămâna trecută, Ucraina a anunțat că ar putea folosi o altă rută de export, prin apele teritoriale ale României și Bulgariei (spațiu NATO).

Ulterior, directorul CIA a avertizat că Rusia ar putea pune la cale o operațiune sub steag fals, vizând atacarea unor nave sub pavilion străin în Marea Neagră.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday