Garda de Coastă elenă informează că, până acum, în jur de 59 de persoane au fost evacuate de pe plaja Nissaki, pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, în timp ce incendiul de vegetație se extinde spre partea de sud-est a insulei. Șase nave ale pazei de coastă și alte nouă nave private au intervenit pentru relocarea turiștilor.

Serviciul de Comunicații de Urgență din Grecia a emis ordine de evacuare a populației din mai multe zone din Corfu. Turiștii și localnici din zonele Santa, Megoula, Porta, Palia, Perithia și Sinies au fost sfătuiți să părăsească insula. De asemenea, compania de turism TUI a cerut turiștilor care urmau să ajungă luni și marți în Corfu și care urmau a fi cazați la hotelurile Blue Atlantica Nissaki Beach, Pantokrator, Golden Mare, La Riviera sau Nautilusue să nu mai meargă la aerport pentru zborurile cu care urmau să ajungă în Grecia. Alte hoteluri operează deocamdată normal.

Incendii de vegetație au izbucnit și insula Evia. Autoritățile le-au transmis locuitorilor din sudul insulei să se deplaseze în orașul Karystos, la vest de zona în care incendiul se extinde. Nordul insulei a fost devastat de incendiile de vegetație din luna august 2021.

Poliția din Rodos a transmis că, până acum, 16.000 de persoane au fost evacuate pe uscat, iar alte 3.000 pe mare. Șase persoane au necesitat asistență medicală și au fost transportate la spital cu probleme respiratorii. În același timp, sute de turiști așteaptă să fie repatriați de pe aeroportul internațional al insulei Rodos.

Surse: Sky News, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday