Duminică au avut loc alegerile generale în Spania, iar secțiile de votare au fost deschise între orele 7 și 20. Sondajele de la ieșirea de la urne arată că Partidul Popular, condus de Alberto Núñez Feijóo, va obține cele mai multe voturi (34,2%), mai exact între 145 și 150 de locuri în Congres, în timp ce Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol, condus de premierul Pedro Sanchez, ar urma să câștige doar 118 locuri. 

Pentru ca un partid să obțină majoritate are nevoie de 176 de locuri, din cele 350. În cazul în care Partidul Popular de extremă dreaptă câștigă alegerile, va face parte din guvern pentru  prima dată de la revenirea țării la democrație, în urmă cu aproape 50 de ani. Va avea nevoie însă de sprijinul partidului de extremă dreapta Vox (31 de locuri) pentru a forma un guvern.

Rezultatele alegerilor vor fi făcute publice la miezul nopții. Prezența la urne din acest an a fost în scădere din cauza temperaturilor extreme. Totuși, un număr record de 2,47 milioane din cei 37,5 milioane de alegători înregistrați au votat prin corespondență.

Sursa: Deutsche Welle

Sursa foto: @venezuelasos86 | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday