Studiul a fost publicat în revista The Lancet, iar Dr. Julie Prutsman de la Sound Relief Hearing Center din Highlands Ranch, Colorado a declarat că: “Știm de ani de zile că există o legătură între pierderea auzului netratată și declinul cognitiv sau demența”. Potrivit acesteia, studiul arată ce impact poate avea intervenția asupra pierderii auzului.

La cercetare au participat peste 3.000 de persoane, iar în timpul studiului, participanții au fost repartizați aleatoriu în două grupuri: “intervenție auditivă”, care a primit consiliere audiologică și aparate auditive, sau “intervenție de control”, care a primit educație pentru sănătate cu privire la subiecte privind prevenirea bolilor cronice. 

Cercetătorii au urmărit grupurile la fiecare șase luni, pe o perioadă de trei ani, iar apoi le-au evaluat pe baza unui test “neurocognitiv complet”. În studiul publicat, specialiștii arată că în rândul persoanelor care au folosit aparate auditive nu a existat o reducere majoră a declinului cognitiv. 

Totuși, în rândul participanților mai în vârstă, cercetătorii spun că au găsit o “diferență semnificativă”. “Aceste constatări sugerează că o intervenție auditivă ar putea reduce schimbările cognitive pe o perioadă de 3 ani în populațiile de adulți în vârstă cu risc crescut de declin cognitiv, dar nu și în populațiile cu risc scăzut de declin cognitiv”, explică cercetătorii.

Dr. Prutsman a declarat că studiul oferă “speranță pentru aceste persoane, dacă tratăm ceva atât de simplu precum pierderea auzului”. Testele de audiție pot fi efectuate în 30 de minute sau mai puțin, iar Prutsman a spus că sunt disponibile multe tipuri diferite de aparate auditive care sunt aproape nedetectabile, unele având chiar și Bluetooth. “Intervenția timpurie este critică pentru rezultate mai bune”, a conchis aceasta.

Sursă: The Hill

Sursă Foto: Alexander Raths | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday