Update ora 9:00: Centrul Medical Sheba a transmis în această dimineață că Netanyahu se afla într-o stare bună de sănătate în urma intervenției chirurgicale efectuate peste noapte pentru implantarea unui stimulator cardiac. Acesta va rămâne sub supraveghere medicală în secția de cardiologie.

Știrea în formă inițială: Premierul Benjamin Netanyahu este supus unei intervenții chirurgicale pentru montarea unui stimulator cardiac. A transmis că va fi externat azi, la timp pentru votul controversatului proiect de reformă judiciară.“În urmă cu o săptămână mi s-a montat un dispozitiv de monitorizare. Acel dispozitiv a emis un semnal sonor în această seară și a spus că trebuie să primesc un stimulator cardiac și că trebuie să fac acest lucru chiar în această noapte. Mă simt foarte bine, dar trebuie să îmi ascult medicii”, a declarat Netanyahu sâmbătă noapte.

Netanyahu, în vârstă de 73 de ani, era în picioare în videoclip și zâmbea. El a spus că medicii săi l-au asigurat că va fi externat din spital foarte repede. Ministrul Justiției, Yariv Levin, îl va înlocui temporar, a precizat biroul lui Netanyahu. Procedura va fi realizată la Centrul Medical Sheba din Tel HaShomer, unde a fost spitalizat în noaptea de 15 iulie pentru ceea ce el a declarat că a fost deshidratare în urma unei vacanțe la Marea Galileii.

La 16 iulie, spitalul a confirmat diagnosticul inițial de deshidratare și a declarat că testele suplimentare care implică un monitor holter subcutanat au constatat că Netanyahu este “în deplină sănătate cardiacă”, deși dispozitivul va permite echipei sale medicale să continue să-i monitorizeze starea de sănătate.

Netanyahu se confruntă cu o criză internă în cel de-al șaselea său mandat de prim-ministru, în contextul în care protestele împotriva reformelor judiciare au crescut. Acesta a declarat în înregistrarea video că va fi externat din spital la timp pentru un vot cheie programat să înceapă în parlament duminică și care va dura toată ziua de luni.

Zeci de mii de israelieni au mărșăluit sâmbătă la Ierusalim în speranța de a obține sprijin împotriva revizuirii sistemului judiciar și s-au adunat în fața parlamentului înainte de votul asupra proiectului de lege care ar limita puterile Curții Supreme. Washingtonul l-a îndemnat pe Netanyahu să caute acorduri largi cu privire la orice reformă judiciară. În videoclipul său, acesta a sugerat că s-ar putea ajunge la acorduri de ultim moment.

Surse alternative: CNN, Reuters

Sursă Foto: Yakub88 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday