Autoritățile locale au raportat că la Odesa, printre obiectele avariate în urma atacului nocturn al rușilor, s-a numărat și Casa Oamenilor de Știință și locuințele din apropiere. Catedrala Schimbarea la Față, legată de Rusia, și a doua ca mărime a Ucrainei, a fost grav avariată. În atacuri au fost rănite mai multe persoane, inclusiv copii.

Forțele aeriene ucrainene au transmis pe Telegram că Rusia a lansat rachete Onyx de înaltă precizie, rachete de croazieră Kalibr, dar și rachete balistice Iskander asupra orașului. Sistemele de apărare aeriană au distrus o “parte semnificativă” a acestora.

Rusia a lovit Odesa și alte facilități ucrainene de export de alimente aproape zilnic în ultima săptămână, după ce s-a retras din acordul privind exportul cerealelor ucrainene și după ce Kievul și-a asumat atacul asupra podului care leagă Crimeea de Rusia.

Surse alternative: Pravda.ua, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday