Oamenii de știință și activiștii pentru mediu s-au declarat dezamăgiți de amânarea unor acțiuni concrete ale organismelor internaționale pentru reducerea încălzirii globale, în condițiile în care fenomenele meteorologice extreme se desfășoară pe tot globul.

Oficialii G20 din domeniul energiei ar fi trebuit să emită un comunicat comun la sfârșitul reuniunii de patru zile de la Bambolin, un oraș din statul indian Goa. Totuși s-a renunțat la acesta din cauza unor dezacorduri, inclusiv în ceea ce privește triplarea preconizată a capacităților de energie regenerabilă până în 2030.

Alte subiecte în contradictoriu au fost îndeplinirea obiectivului de a mobiliza în comun o sută de miliarde de dolari pe an pentru acțiuni climatice în economiile în curs de dezvoltare în perioada 2020-2025 și războiul din Ucraina.

Oficialii nu au reușit să ajungă la un consens în ceea ce privește limitarea utilizării “neîntrerupte” a combustibililor fosili, potrivit Reuters. Ministrul indian al Energiei, R.K. Singh, a declarat că unele țări doreau să utilizeze captarea carbonului în locul reducerii treptate a combustibililor fosili, fără a menționa numele țărilor respective.

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că marii producători de combustibili fosili precum Arabia Saudită, Rusia, China, Africa de Sud și Indonezia se opun obiectivului de triplare a capacității de energie regenerabilă în acest deceniu.

Sursă: Reuters

Sursă Foto: Burnstuff2003 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday