Cel mai recent pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari, va fi anunțat marți, conform Reuters. Acesta include artilerie, rachete de apărare antiaeriană și vehicule terestre, pentru a ajuta Armata Ucraineană să continue contraofensiva.

SUA au precizat că nu vor include muniții cu dispersie în acest pachet. Un tip de muniție cu dispersie (muniție convențională îmbunătățită cu dublă utilizare) a fost trimis pentru prima dată în Ucraina la începutul lui iulie. În schimb, în pachet sunt incluse mai multe vehicule blindate pentru trupe Stryker, echipamente de deminare, muniții pentru NASAMS, muniții pentru sistemele de rachete HIMARS, arme antitanc și muniții pentru sistemele antiaeriene Patriot și Stinger, toate din stocurile SUA.

Pachetul de asistență de securitate va fi al 43-lea aprobat de Statele Unite, de la începutul invaziei rusă din februarie 2022. În total, SUA au oferit Ucrainei ajutoare militare de peste 41 de miliarde de dolari.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday