Fabrica va fi construită la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, într-o clădire de 100 de mii de metri pătrați, și va costa 120 de milioane de dolari. La fabrică vor lucra 50 de angajați, care se vor ocupa de asamblarea sateliților, care urmează apoi să fie trimiși în spațiu. Compania a început construirea fabricii în ianuarie și intenționează să o finalizeze până la sfârșitul anului 2024, cu scopul de a expedia primul lot de sateliți pentru asamblare în prima jumătate a anului 2025.

Amazon a anunțat că va investi aproximativ 10 miliarde de dolari în proiectul Kuiper, o rețea de 3.200 de sateliți pe orbită joasă a Pământului, proiectați să furnizeze internet la nivel global. Sateliții Kuiper, care vor furniza internet de mare viteză, vor concura cu rețeaua Starlink a SpaceX. 

În acest scop, Amazon a încheiat 77 de contracte cu companii pentru a plasa în spațiu sateliții săi. Cele mai multe contracte au fost încheiate cu asocierea Boeing-Lockheed United Launch Alliance, dar și cu compania spațială a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, Blue Origin. Amazon își propune să lanseze primii sateliți cel mai târziu la începutul anului 2024, urmând că până în 2026 să fi implementat deja jumătate din proiect.

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday