Legendarul cântăreț de muzică pop și jazz s-a născut în 1926, în cartierul Queens din New York. A lansat primul album la 20 de ani și a obținut primul premiu Grammy la vârsta de 36 de ani, pentru piesa emblematică “I Left My Heart in San Francisco”. În total, a lansat peste 70 de albume, cu zeci de milioane de copii vândute în întreaga lume.

Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2016, dar a continuat să aibă apariții publice și a anunțat că este bolnav abia în 2021. În ultimii ani ai vieții, fanii l-au apreciat mai ales pentru atitudinea optimistă și pozitivă: “Viața este un dar – chiar și cu Alzheimer”, a scris el când a anunțat public că este bolnav.

Anul trecut, a susținut un spectacol alături de Lady Gaga, alături de care împarte un premiu Grammy, ultimul din cariera sa. El este singurul artist care a avut albume în topurile muzicale americane, în fiecare deceniu din 1950 și până în 2020.

Pe parcursul lungii sale cariere, a cântat alături de Frank Sinatra, Areta Franklin, Paul McCartney, John Legend, Christina Aguilera și Michael Buble. Ultimul cântec l-a înregistrat în 2011, “Body and Soul”, în duet cu Amy Winehouse.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday