Ministerul polonez al Apărării a emis o informare de presă în legătură cu drona prăbușită marți seară:Conform informațiilor pe care le-am obținut, în timpul unui zbor de antrenament, militarii americani au pierdut contactul cu drona, iar aceasta a căzut apoi într-o zonă împădurită”. Presa poloneză a scris că dispozitivul a fost observat de un localnic, care a anunțat poliția.

Ministerul Apărării mai arată cănimeni nu a fost rănit, iar în urma incidentului nu au rezultat pagube materiale. Drona a fost preluată de partea americană, având în vedere că aparține SUA”.

În Polonia, țară membră NATO, este alertă pentru posibile încălcări ale spațiului aerian, având în vedere războiul din Ucraina, cu care se învecinează în est, și mai ales după ce în noiembrie și decembrie anul trecut mai multe rachete venite dinspre Ucraina au căzut pe teritoriul său.

Sursa: Reuters

Foto cu caracter ilustrativ: Worldnews_Media | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday