Premierul Ciolacu a susținut astăzi o declarație de presă în care a confirmat că guvernul României discută cu reprezentanții europeni măsuri de eliminare a mai multor excepții de la plata taxelor și impozitelor, dar și creșterea salariului minim.

Ce vă pot spune, în discuţia mea cu Comisia – şi au dreptate, domnule, trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu şapte tipuri de TVA. Hotărâţi-vă! Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? Vă întreb pe dumneavoastră, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepţii în România, lucru pe care nu ni l-a spus numai Comisia Europeană, l-au spus toate forurile financiare, ce vrem? Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps?“, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu.

Referitor la creșterile salariale, Marcel Ciolacu a precizat că, “de exemplu, în Germania, salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat, acest lucru trebuie suportat şi de către economia reală. Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu, în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim […]. Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday