Biroul Național de Investigații din Finlanda a declarat că ancheta inițială a vizat doar o simplă infracțiune cu arme de foc, dar ulterior a identificat patru bărbați care plănuiau să declanșeze un “război rasial”, ale căror ținte erau bazate pe culoarea pielii, opinii politice sau alte opinii ideologice, pentru a duce la “prăbușirea societății”.

Poliția suspectează că cei patru bărbați, cetățeni finlandezi, au format un grup radical de extremă dreapta și au produs pistoale-mitralieră FGC-9 prin imprimare 3D, pentru a le folosi în eventualele atacuri.

Potrivit autorităților finlandeze, pe lângă persoanele vizate, suspecții au planificat atacuri asupra diferitelor părți ale infrastructurii, inclusiv asupra rețelei electrice și a traficului feroviar

Bărbații, care au fost reținuți, sunt suspectați că au fabricat arme de foc și componente cu ajutorul unor imprimante 3D, într-un atelier improvizat într-un garaj închiriat, dar și în locuința unuia dintre ei. Poliția a confiscat o pușcă, un pistol stilou și un pistol cu gaz transformat în armă de foc, precum și imprimante 3D și plante de canabis.

Surse alternative: Euronews, Poliția finlandeză

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday