Totuși, CNN explică faptul că este o îmbunătățire, deoarece ultima dată, în 2019, a fost mai puțin de opt cenți pe dolar, potrivit datelor furnizate de organismul de conducere mondial FIFA și de sindicatul mondial al jucătorilor FIFPRO. 

FIFA a anunțat în iunie că, pentru prima dată, aproximativ 49 de milioane de dolari din premiul record de 110 milioane de dolari al Cupei Mondiale feminine vor merge direct la jucătoare – cel puțin 30.000 de dolari pentru fiecare participant și 270.000 de dolari pentru fiecare jucătoare din echipa câștigătoare.

Restul banilor vor fi împărțit între federațiile participante, care vor decide cât vor aloca echipelor și jucătoarelor, dacă vor aloca ceva. Pe lângă premiile în bani, FIFA s-a angajat să plătească 42 de milioane de dolari federațiilor și cluburilor jucătoarelor pentru pregătirile pentru Cupa Mondială feminină.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că FIFA se angajează într-o “călătorie istorică pentru fotbalul feminin și pentru egalitate”, adăugând că obiectivul este egalitatea în ceea ce privește plățile pentru Cupa Mondială masculină și cea feminină din 2026, respectiv 2027. Cu o audiență mondială estimată la peste un miliard de telespectatori, Cupa Mondială feminină este unul dintre cele mai mari evenimente sportive de pe planetă.

Analiză integrală la CNN

Sursă Foto: Michele Morrone | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday