Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil de astăzi ora 15: 00 până mâine la ora 10:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de intensificări ale vântului (rafale de 55 – 70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat peste 30 – 40 l/mp).

Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil de astăzi ora 18:00 până mâine la ora 6:00, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70 – 90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

 

De asemenea, a fost emis și un Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic, valabil sâmbătă,  în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38 – 39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday