Președintele Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) a declarat că producția de microprocesoare avansate la fabrica din Arizona va începe în 2025, deoarece se confruntă cu lipsa unor muncitori cu “expertiza necesară pentru instalarea echipamentelor într-o fabrică de semiconductori de calitate”. Liu a adăugat că se lucrează pentru a îmbunătăți situația, “inclusiv prin trimiterea unor tehnicieni experimentați din Taiwan pentru a instrui lucrătorii calificați locali [din SUA] pentru o perioadă scurtă de timp”.

Casa Albă a prezentat planuri pentru a crește producția de cipuri în SUA, iar vestea reprezintă o lovitură pentru Administrația Biden și vine în care între Washington și Beijing se intensifică o dispută comercială axată pe tehnologie. SUA au impus o serie de măsuri împotriva industriei de semiconductori din China, în timp ce a investit miliarde de dolari pentru a stimula industria americană a semiconductorilor.

TSMC a prognozat o scădere de 10% a vânzărilor în acest an, din cauza încetinirii cererii de semiconductori. Compania a declarat că profiturile sale au scăzut cu aproximativ 23%, ajungând la 5,8 miliarde de dolari în ultimele patru luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Anul trecut, TSMC a declarat că își va majora aportul în fabrica din Arizona la 40 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari investiții străine din istoria americană. Tot anul trecut, Mark Liu a declarat că prima dintre cele două fabrici de semiconductori din Arizona va fi operațională până în 2024, iar cea de-a doua până în 2026.

Sursa: BBC

Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday