Potrivit Apple, serviciile precum FaceTime și iMessage vor fi eliminate de pe telefoanele britanicilor, dacă noua versiune a Investigatory Powers Act, pusă în dezbatere publică de guvern, va permite Ministerului britanic de Interne să ceară ca funcțiile de securitate să fie dezactivate, fără a anunța publicul. Guvernul precizează că inițiativa “nu se referă la crearea de noi puteri, ci la adaptarea legii la tehnologia actuală”. 

Printre cerințele noii legi se numără obligația de a informa Ministerul britanic de Interne cu privire la orice modificare a caracteristicilor de securitate ale produselor înainte de a fi lansate, obligația de a acționa imediat în cazul în care se primește o notificare de la minister pentru dezactivarea sau de blocarea unei funcții, în loc să se aștepte până când cererea a fost revizuită sau contestată și obligația companiilor care au sediul în afara Marii Britanii să se conformeze legii, care le-ar afecta produsele la nivel global (de exemplu un mod de acces la criptarea end-to-end).

Apple a declarat cănu ar face modificări ale funcțiilor de securitate special pentru o țară care ar cauza slăbirea performanței un produs pentru toți utilizatorii la nivel global. Unele modificări ar necesita emiterea unei actualizări de software și, prin urmare, nu ar putea fi făcute în secret.”  De asemenea, a adăugat că propunerile “constituie o amenințare gravă și directă la adresa securității datelor și a confidențialității informațiilor care ar afecta persoanele din afara Marii Britanii.”

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday