Tesla se află în negocieri cu alt mare constructor auto pentru licențierea sistemului său de conducere asistată (FSD): “Nu încercăm să ținem asta pentru noi. Suntem mai mult decât bucuroși să-l licențiem și altora”, a declarat Elon Musk, care se așteaptă că după încheierea procesului, prețul mașinilor Tesla să crească.

Musk a mai precizat că roboții Tesla, aflați deocamdată într-o fază incipientă de testare, s-ar putea dovedi a fi un uriaș succes. Miliardarul consideră că aceștia ar putea fi folosiți în fabrici chiar de anul viitor, deși până la acest moment au fost construiți doar 10.

Deși Tesla a fost nevoită să reducă prețurile autovehiculelor sale pentru a-și mări cota de piață, pe fondul majorării agresive a ratelor dobânzilor și a concurenței acerbe, compania va continua să facă presiune pentru a majora volumul vânzărilor în detrimentul profitului, mizând pe valoarea pe care sistemul “Full Self-Driving” (FSD) ar urma să o aducă vehiculelor pe termen lung. 

Oamenii au râs de mine, și poate pe bună dreptate, dar previziunile mele privind dezvoltarea tehnologiei Full Self-Driving au fost optimiste în trecut. Sunt tipul care a atras degeaba atenția asupra acestei tehnologii, dar cred că vom depăși astfel capacitățile umane până la sfârșitul anului. S-ar putea să mă înșel, s-a mai întâmplat în trecut”, a mai declarat șeful Tesla.

Decizia Tesla de a licenția tehnologia vine după ani de promisiuni neîndeplinite ale multor companii auto de a dezvolta un soft care să permită mașinilor să funcționeze fără intervenția șoferilor. Vehiculele Tesla au parcurs peste 480 de milioane de kilometri în faza de testare a tehnologiei FSD, dintre care jumătate doar în ultimul trimestru. 

Constructorul american a raportat un profit de 2,7 miliarde de dolari trimestrul II al acestui an, în creștere cu o cincime față de intervalul similar din anul trecut.

Surse alternative: ReutersThe Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday