În ultima perioadă au fost înregistrate temperaturi extreme în mai multe locuri din lume. În Phoenix, SUA, de pildă, au fost înregistrate 19 zile consecutive cu 43 de grade Celsius. De departe, însă cele mai mari temperaturi din Statele Unite se înregistrează în Parcul Național Valea Morții, care se află la granița dintre California și Nevada și care este cunoscut pentru căldura extremă.

Săptămâna aceasta temperaturile în zonă au fost în jur de 54 de grade Celsius, fiind aproape să depășească recordul de temperatură, de 56 de grade Celsius, înregistrat în Furnace Creek, California în iulie 1913. Insider scrie că, recent, temperatura de la miezul nopții din această zonă a fost de 48,8 de grade Celsius, ceea ce ar putea fi un nou record.

În contextul temperaturilor extreme, tot mai mulți turiști se duc în Valea Morții pentru a vedea cum se simt acestea. Astfel, un termometru care înregistrează temperatura a devenit atracția principală a locului.

Angajații parcului povestesc cum oamenii fac călătorii prin deșert pentru a ajunge la termometru. Totuși, spun că temperatura pe care acesta o arată poate fi cu unul sau două grade mai mare decât cea reală, din cauza ramei sale metalice.

În ciuda acestui fapt, însă, specialiștii avertizează că temperaturile de acolo sunt foarte periculoase. La începutul lunii un bărbat a fost găsit mort în mașină, probabil din cauza temperaturii extreme.

Sursa: Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday