Apple a construit “Ajax”, propria sa bază pentru crearea de modele lingvistice, precum ChatGPT al OpenAI și Bard al Google, și a creat, de asemenea, un serviciu de chatbot cunoscut sub numele de “Apple GPT”. Potrivit unor persoane familiarizate cu situația, Ajax a fost creat anul trecut. Compania a implementat deja îmbunătățiri legate de inteligența artificială pentru motorul de căutare Siri și hărți pe baza sistemului Ajax, care este folosit în prezent pentru a crea modele lingvistice care vor servi ca bază pentru AppleGPT. 

Lansarea Ajax în cadrul Apple a fost inițial oprită din cauza preocupărilor legate de securitate, însă mai mulți angajați au avut acces la acesta și îl folosesc pentru crearea de prototipuri de produse. Sistemul poate rezuma texte și răspunde la întrebări pe baza datelor cu care a fost antrenat.

În ultimele luni, compania a fost impulsionată de popularitatea în creștere a inteligenței artificiale. Mai multe echipe au lucrat la proiectul Apple GPT, munca lor incluzând preocupări legate de problemele de confidențialitate ale instrumentelor de inteligență artificială. 

Compania a întâmpinat dificultăți în ultimul an, pe fondul chatboților concurenți ai OpenAI, Microsoft și Google. Principalul său produs de inteligență artificială, asistentul vocal Siri, a stagnat în ultimii ani. Deși Apple a integrat caracteristici de inteligență artificială în produsele sale în ultimii ani, cum ar fi îmbunătățirea camerei foto, acum se află în situația de a recupera decalajul pe piața instrumentelor de inteligență artificială generativă. 

Sursa: Bloomberg

Foto: Nikolay Antonov | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday